Nasi Lemak Aiskrim - Jom Affiliate 24/7

Latest

Friday, 3 February 2017

Nasi Lemak Aiskrim
Pernahkah anda terfikir nasi lemak boleh dimakan bersama aiskrim yang sejuk? Hookay fine...jangan susah-susah fikir lagi sebab ini semua sudah menjadi realiti di Malaysia.

Kreativiti Melissa Tan Hui gadis Cina berusia 25 tahun ini mungkin boleh dikatakan berjaya mencipta menu makanan yang different untuk dimakan secara santai. Semua sudah biasa makan nasi lemak tradisional dengan nasi bersama ikan bilis dan sambal....tapi Melissa yang juga 'Nasi Lemak Lover' telah mencipta versi sendiri yang hanya ada aiskrim, sambal, ikan bilis, telur, timun dan kacang tanpa adanya nasi! Oh ini bermakna aiskrim sudah menggantikan nasi. Wow ...whatta creation! Tetapi jangan tidak tahu bahan-bahan seperti serai dan santan tetap ada dalam 'a cup of  nasi lemak aiskrim' . Kalau nak tahu kenalah rasa sendiri dan buat kajian sendiri sebelum makan apa yang ada dalam secawan NLA.

Think Outside The Box
Cara berfikir 'luar kotak' Melissa yang merupakan graduate Middlesex University London dan kini bekerja sebagai pereka grafik sedikit sebanyak mencipta respon yang luar biasa akan ciptaan terbarunya. Ada yang truly impressed bahkan ada yang kurang bersetuju kerana masih lagi prefer nasi lemak tanpa apa-apa perisa yang pelik lebih-lebih lagi aiskrim yang beliau hasilkan.

Above all else, Madam wish congrats to Melissa because she had chose to be bold and finally came up with her own new idea. And good luck for your Skream Softserve!

Sumber: TheStar AsiaOne

2 comments:

  1. hebat nie...makan aiskrim dengan ikan bilis serta telur

    ReplyDelete
  2. Hmmm...tak sangka kan? Nothin is impossible.

    ReplyDelete

Your Words Here Reflects Your Mind. Share Your Best Words. Gracias!