Macam-Macam Ada Cara Buat Duit Online 2017 - Jom Affiliate 24/7

Latest

Another Affiliate Next Door

Tuesday, 14 March 2017

Macam-Macam Ada Cara Buat Duit Online 2017


Tahniah!  Anda masih setia bersama Jom Affiliate 24/7 untuk membaca entri berkenaan cara buat duit, anything tentang affiliate dan macam-macam lagi yang berkaitan do-it duit. Mungkin ada yang pertama kali landing here Madam ucapkan "Welcome to blog Jom Affiliate 24/7"....kepada yang sudah biasa..."Madam back...alright!"

OK back to topic...hari ini entri berkenaan macam-macam cara yang ada di dunia maya dalam menjana pendapatan sampingan atau biasa kita dengar 'Cara buat duit online'. So tell me how and why?


First of all...a blog. Mesti ada blog. Atau laman sesawang. In English we called it a website!

Kenapa mesti menggunakan blog? Sebab di situ tempat menulis isi kandungan (content is king) yang bagus-bagus dan meletakkan iklan yang ada value untuk tatapan pengunjung  (visitors) yang tiba di blog kita nanti. Menerusi blog kita boleh jual produk yang kita create sendiri. Atau di blog itu juga kita boleh provide space untuk advertising purpose so that we can generate income. In a nutshell, sesuatu yang informative dan dicari-cari oleh visitors setiap kali mereka surfing the Net.


Buat Blog Dan Buat Duit Dari Situ
  1. Tentukan matlamat anda. Dalam usaha menarik perhatian pengunjung laman (visitors)  yang tiba di blog anda mesti ada 'something' yang different + valuable untuk memenuhi kehendak mereka.
  2. Cari pasaran. Sell your own product if you can. Contoh paling mudah tulis ebook sendiri tentang apa sahaja penyelesaian kepada masalah menreka di luar sana. Tajuk apa perlu tulis? Anda boleh chit-chat dengan forumers untuk dapatkan clue apa yang sangat dikehendaki users right now atau buat kaji selidik.
  3. Domain bagi blog/website anda mestilah secure. Paling simple gunakan dot com. Untuk hosting pula paling sempoi dan berkualiti boleh dapatkan Sempoi Hosting.
  4. Bangunkan laman / blog anda sendiri. Kalau tak tahu hire atau dapatkan someone yang expert dalam bidang ini. Boleh gunakan servis iLancee kalau mahu.
  5. Kemaskini blog dengan isi kandungan yang relevan dengan niche yang anda suka dan mahir untuk berkongsi.
AdSense

Anda perlukan blog /website untuk membolehkan iklan Google AdSense meletakkan iklan / servis yang relevan dengan pengunjung yang datang ke blog berpandukan kandungan blog yang anda tulis. Biasanya anda dibayar setiap kali iklan muncul di blog atau ada pengunjung datang dan klik pada iklan. 

[Take note: Never click on your own ads.]

Bagaimana cara dapatkan iklan Google Adsense berada di blog? Anda kena memohon dengan pihak Adsense dan jika berjaya anda sudah boleh menjana duit (USD). Tugas anda adalah pastikan blog dibina dengan pengisian content yang 'really make sense' sebelum anda boleh 'earn revenue'. Sounds good right?  So, if you are seriously wanna make money with Google AdSense jom dapatkan Panduan Raja Adsense Revive by Tuan Shamsuriyadi. Before that jom baca  9 Tips Adsense Ringkas Perlu Diikuti .




Affiliate

Dengan peningkatan pengguna online dan kewujudan blog yang macam-macam niche, seiring dengan itu program affiliate di Malaysia juga meningkat. Banyak produk digital dan servis dipasarkan dan diiklankan secara online menjadikan affiliate satu pilihan untuk IM. Blogger kebanyakkannya memang akan mengambil peluang yang terbuka lagi percuma dengan affiliate. Bagi yang belum ambil peluang keemasan ini... jom buat blog, daftar percuma program affiliate di bawah dan mula buat duit sekarang!!! Anda boleh pilih untuk bermula dengan program di bawah dan lihatlah hasilnya.

Bookcafe
EzBuy Malaysia
GetResponse
Lazada 
Hosting Murah SyokHost 
Health & Fitness Malaysia by Kevin Zahri
Shopping Dapat Duit dengan 'ShopBack'
Shopping Online MySale 
E-commerce shopping cart SiteGiant
Tim Info Kerjaya
Rahsia Usahawan Cyber


Blog

Menulis itu blogging. Blog itu tulisan. Blogging is writing. Yes...bila kita mula blogging means kita pun menulis right? Because in blogging arena contents are important. Update the blog is vital. FYI Blog berasal dari perkataan Weblog. Untuk yang baru nak menerjah ke dunia blogging it's good maybe gunakan Blogspot.Com tetapi bagi yang nak serius blogging untuk bisnes it's good to learn Wordpress from the start. Why? Sebab mudah nak digunakan ditambah dengan lambakan tutorial di YouTube atau Google yang boleh anda pelajari anytime. Selain itu terdapat pilihan themes dan plugins berbayar atau percuma di Internet. Mudah untuk kita customize. Dan kalau anda perasan pakar IM dan bloggers profesional memang menggunakan Wordpress untuk tujuan blogging.

*Contoh Proudly Powered by Wordpress Blog SmartUsaha & Irfan Khairi

Jom tonton Pakej Video Wordpress.
Bonus #1: Panduan Video Search Engine Optimization (SEO) 
Bonus #2: Panduan Ayat Copywriting

E-Book


E-book adalah tulisan yang kita baca tanpa memegang buku fizikal. Sebaliknya kita membaca dengan memegang apa sahaja gajet pintar seperti tablet, smartphone, iPad, atau melihat pada skrin komputer. Tahu kenapa menulis ebook ini satu idea yang cukup bagus lagi 'rare'? Bukan senang nak menulis. Bukan juga mudah nak hasilkan ebook sendiri. Madam sampai sekarang pun belum ada ebook sendiri. Dan bagi penulis yang sudah ada produk sendiri iaitu ebook...salute sangat! Jadi apakah alasan terbaik anda kena belajar tulis ebook sendiri? Pertama sebab duit. Ramai yang berjaya menulis ebook dan menjana wang dari hasil jualan ebook yang mereka tulis sendiri. Kedua, suka-suka mahu tulis untuk diberikan percuma. Beri percuma tapi adalah return untuk kita contohnya dapat kumpul dan bina e-mail list untuk tujuan promosi produk kemudian hari. Ketiga, tentunya untuk diterbitkan dan sebarkan informasi penting untuk perkongsian. Keempat untuk biasakan diri kita menulis lagi dan lagi. Sekali anda menulis pasti mahu tulis lagi. Percayalah!

Jom baca Rahsia Penulis EBook.


E-mel 


Dalam dunia pemasaran Internet, pemasaran e-mel penting dan ada benefit serta peranan tersendiri. Kalau sekarang kita rasa Facebook, WhatsApp, Twitter dan Instagram ramai orang guna tapi dalam dunia bisnes online yang sebenar e-mel masih lagi penting. Contoh paling mudah anda perasan tak dalam kad bisnes kecil yang anda dapat dari seseorang mesti ada alamat e-mel selain nombor telefon untuk dihubungi. Ini kerana e-mel dipercayai sangat efektif, memudahkan kerja, murah dan mesra gajet pintar dalam menyampaikan mesej termasuklah menghantar lampiran dokumen/imej/audio/video. Bagi tujuan pemasaran produk kaedah pemasaran e-mel adalah satu kemestian kerana sangat pantas dan berkesan, jimat kos, di samping kadar respon prospek yang disasarkan adalah lebih tinggi.

Good Video : Video Pemasaran E-mel


Facebook

Siapa yang biasa Google ilmu pemasaran Internet di Malaysia pasti biasa dengan nama Jamal a.k.a Sifu Fb Ads. Dalam blog tersebut ada banyak perkongsian mengenai pemasaran menggunakan Facebook. Selain peranan media sosial, Facebook sebagai satu medium membolehkan penggunanya buat duit. Pernah dengar Fb Ads? Pemasaran Fb Ads juga bagus dan terbukti berkesan berjaya melahirkan jutawan. Kisah inspirasi bekas suri rumah Dila Mubarak.

Special Offer : Pakej Video FB Ads

Fiverr 
 
"Ingin Tahu Bagaimana Saya Jana Pendapatan Sampingan Sebanyak RM1,000 - RM2,000 Sebulan, Dengan Hanya Duduk Di Depan Komputer, Dan Buat Kerja Selama 1-2 jam Sehari, Menerusi Website Fiverr?" KLIK DI SINI

Percaya atau tidak tetapi ramai sudah buktikan dengan kerja beberapa jam sehari boleh dapat income RM1K  sebulan. Kalau mereka boleh buat kenapa tidak kita? Dunia Fiverr adalah lubuk buat duit jika anda tahu cara dan teknik yang tepat. Nak tahu teknik tepat dan rahsianya jom ikuti Panduan Mantap Buat Duit Fiverr by Nigel Ong.


iLancee


Memperkenalkan pusat tawaran servis seakan-akan Fiverr. Macam Fiverr tapi tidak 100%. iLancee ditubuhkan untuk memudahkan pengguna yang suka mencari servis online menjual dan membeli servis digital. Macam-macam servis boleh dijual kalau nak tahu jom baca Cara Buat Duit Di iLancee tulisan Faiz Alias atau Kerja Dari Rumah Dengan iLancee. Jom JV Affiliate iLancee.

Instagram (IG)
Eh...dengan IG pun boleh buat duit? Boleh! Mestilah boleh. Nama lagi media sosial.Tapi seperti biasalah kena tahu cara dan teknik yang betul barulah Kebabooommm sales! Khas untuk anda yang nekad mahu mula bisnes di IG kalau nak Kaboom-kan produk .... jom dapatkan Edisi 2017 Panduan Dapatkan Follower & Letupkan Jualan Instagram.



KlikJer
Sejak beroperasi 2008 KlikJer menjadi pilihan para Internet Marketer (IM) Malaysia untuk memasarkan produk digital especially ebook. Cara ini membuka peluang kepada blogger dan IM menjana wang dan menambahkan pendapatan sampingan online dengan mudah dan cepat menggunakan blog masing-masing. KlikJer adalah platform terbaik setakat ini dalam penjualan ebook dan mereka yang mahu jadi penulis ebook. Kit Penulis Ebook sudah disediakan dan boleh download percuma. Anda dah ada blog kan? Jom mendaftar affiliate dan buat duit dengan KlikJer!




Menulis


Anda suka menulis. Mahu menulis artikel dan review. Tapi kurang ilmu dan teknik betul  dalam penulisan agar pembaca suka dan ternanti-nanti hasil tulisan anda. Jangan susah hati sebab ada banyak tip dan trik online yang boleh anda baca. Salah satu rahsia yang sudah terbongkar dan ramai IM gunakan  adalah panduan Rahsia Buat Duit Dengan Menulis dan Rahsia Penulis. Jom buat duit dengan menulis je di rumah bila-bila masa!




OK itu sahaja perkongsian dari Madam hari ini. Untuk pengetahuan semua, banyak lagi jalan yang boleh kita cuba dan pilih untuk buat duit online. Nak tahu lebih lanjut ikutlah tip dan nasihat yang masih relevan dan terbukti efisien seperti yang successful people lakukan. Akhir kata bagi yang berminat dengan Nuffnang, Tutor online, Uber, WhatsApp, YouTube dan banyak lagi opsyen anda juga masih boleh buat duit dengan cara ini. Yang penting have faith and do it right. 

Keep calm & all the best !





No comments:

Post a Comment

Rahsia Anda Dibayar Kerana Menulis!