Inspirasi Muzik Islamik Terbaik - Jom Affiliate 24/7

Latest

Monday, 31 July 2017

Inspirasi Muzik Islamik TerbaikMarhabaan !

"Music is to the soul what words are to the mind." - Modest Mouse

Frasa di atas barangkali salah satu puluhan quote berkaitan muzik. Selain itu  anda pernah dengar kata-kata " Without music life would be a mistake." ? Dan jika anda seorang penggemar lagu Bahasa Inggeris sekitar 1999 yang agak sentimental mesti tahu dengan lagu Music of My Heart nyanyian 'N Sync dan Gloria Estefan.Bagi yang suka mendengar lagu dan pengikut muzik berdasarkan peredaran zaman pilihan muzik terdahulu agak limited. Tetapi sekarang ini sudah timbul macam-mana jenis lagu dengan konsep global bagi memenuhi kehendak dan keperluan seni pendengar pelbagai lapisan masyarakat dan penganut agama.

Pernah dengar Despacito? Bagi muslim yang suka dengan beat dan rentak lagu ini Alhamdulillah kita sudah ada pilihan. Terima kasih kepada empat anak muda yang menyanyikan semula lagu Despacito nyanyian Justin Bieber, Daddy Yankee dan Luis Fonsi kepada versi Malay Cover (versi dakwah) dengan lirik oleh Ustaz Adnin bagi menggantikan Despacito ft. Daddy Yankee. (Baca Di Sini Untuk Tahu Makna Di Sebalik Lirik Lagu Despacito.)

Madam terpanggil kali ini untuk sharing dengan anda tidak kira blogger atau reader asalkan anda penggemar muzik yang masih tercari-cari lagu apa yang boleh kita dengar dan dijadikan sebagai hiburan bagi menggantikan lagu-lagu yang kurang memberi impak positif. Ingat ... "You are what you hear".

Jom lihat perkongsian Madam terkini dan terbaru yang sudah lama sebenarnya mahu dikongsi cuma tidak berkesempatan. Alhamdulillah entri hari ini kita ditakdirkan bertemu yang lebih baik. Di bawah ini Madam senaraikan a few singers bersama dengan video lagu terbaik mereka. Dan sekiranya anda mahu dapatkan lebih info mengenai lagu-lagu lain mereka boleh hubungi Madam. In syaa Allah kita berpegang kepada....what you give you get back.

HARRIS J


IRFAN MAKKI
KHALED SIDDIQ
MAHER ZAIN


NADEEM MOHAMMED


RAEF

SAIF ADAM

SIEDD
Alhamdulillah...


Dan banyak lagi muzik lain yang mungkin belum pernah kalian tahu. Ah yes .....ada satu lagi band yang Madam suka iaitu Seven 8 Six dengan lagu Paradise dan Until Then. Also inspiringBy the way, as mentioned previously boleh emel Madam (jomaffiliate247@gmail.com) untuk pertanyaan mengenai lagu-lagu berkonsepkan ketuhanan anytime as you please.

Semoga anda semua terhibur.

" My music will tell you more about me than I ever will."

Wadaeaan!

PS.; Semua lagu dalam bahasa Inggeris. Madam kurang minat lagu melayu.

No comments:

Post a Comment

Your Words Here Reflects Your Mind. Share Your Best Words. Gracias!