Jom Buat Blog Dengan Madam B Dan Jadikan Ia Realiti 2018 - Jom Affiliate 24/7

Latest

Monday, 7 May 2018

Jom Buat Blog Dengan Madam B Dan Jadikan Ia Realiti 2018



Sebelum ini saya sudah terima dua rakan wanita yang menjadi pelanggan untuk menggunakan khidmat '3 Angka' dari saya untuk mula buat blog . Saya hasilkan blog asas untuk mereka dan mereka suka dengan hasil kerja saya! Tugas saya cipta (setup) satu blog mengikut apa yang mereka mahu - ajarkan bagaimana menggunakan dan memahami fungsi layout asas, dan mereka update blog sendiri dan berkongsi cerita sambil buat duit sampingan part time di rumah.

Blog Personal - Bisnes Mary Kay

Yang terbaru saya menerima seorang lagi client yang hebat berkongsi produk tak asing wanita Mary Kay. Puan N serius sebulan lalu hubungi saya sendiri dan menyatakan mahukan saya create satu blog  personal-business MK untuknya. Katanya sudah ramai rakan MK mempunyai blog, berkongsi dan menjual produk hanya menerusi blog selain media sosial lain. Thats's great!

The way you blog tells how different you are.

Wanita dalam negara masih belum setanding dengan negara luar dalam memilih blog sama ada untuk bisnes atau kehidupan. Di luar negara wanita mereka sangat suka menulis, berkongsi dan bertukar idea secara  umum tentang apa yang mereka suka dan pakar. Buktinya baca di sini. 

2018 Memang Tahun Untuk Blogger!

Menerusi komunikasi Whatsapp 3 bulan lalu saya diberitahu pengasas Ailani Skincare bahawa tahun ini merupakan tahun untuk bloggers! Tidak pasti sejauh mana betul dan tepat tapi saya percaya apa yang Cik Danisya katakan itu hasil perkongsian dari mereka yang pakar dalam online marketing yang sudah mengkaji trend bisnes atas talian (online)  saban tahun.

Dan selain bermacam azam tahukah anda ada orang yang setiap kali masuk tahun baru dia bercita-cita mahu ada blog. Mahu buat duit dengan blog. Mahu serius menulis apa yang dia tahu dan pakar menggunakan blog. OK fine lupakan dulu blogging and make money. Jom fikir kenapa kita mahu blogging dan apa niche (fokus) yang mahu dikongsi di blog. Rancang sebaiknya dan mula buat blog atau dapatkan khidmat dari  blogger yang sediakan servis create blog seperti saya.

Banyak Alasan Kenapa Anda Kena Ada Blog.
    • Membangunkan diri sendiri
    • Jenamakan diri sendiri (brand yourself)
    • Keuntungan
    • Jaringan perhubungan
    • Memberi kembali apa kita ada
    • Kepuasan
    • Suka berkongsi apa kita tahu dan pakar
    • Ekspresi idea
    • Buat duit atas talian (online)
    • Jual produk sendiri atau orang lain
    • Peluang buat duit dengan affiliate
    • Jana pendapatan sampingan
    • Hobi di masa lapang
    • Peluang kolaborasi ramai orang
    • Suka menulis
    • Minat mendalam dalam media sosial selain Facebook dan yang lain
    • Informasi boleh ditukar menjadi wang
    • Sebaran maklumat cepat dan berkesan
    • Mesra Google
    • ..memang anda mahu blogging!
      Dan banyak lagi alasan dan sebab.

      Endless.

      Something worth for you not for me!

      Jadi kali ini dan di sini saya (Madam B) mahu berikan sesuatu bermakna buat anda wanita untuk mula blogging.

      Jika anda serius mahu ada blog tapi totally tak tahu dari mana nak mula dan macam mana nak ada satu blog at least Blogspot boleh hubungi saya A.S.A.P!

      WhatsApp: 011-322-141-76
      or
      Emel: jomaffiliate247@gmail.com

      PS - Last but not least , listen to one of my fave song and keep blogging the way you are.



      Blogging now or never,
      Madam B

      3 comments:

      1. kalau ada blog boleh membawang untuk diri sendiri..

        kalau tiada orang baca..

        boleh baca sendiri sahaja sebagai affirmasi note..

        tahniah kerana berjaya menjana duit dari blog..

        ReplyDelete
        Replies
        1. Yup.seronok kan blogging.apart from write as a theraphy we can generate income too. 3 angka pun ok for beginnin. Tq mr. Han. Your blog also inspired others.

          Delete
      2. tulis aje bila perlu.

        duit tu datang kemudian biasanya.

        janji kita terus menulis.

        ReplyDelete

      Your Words Here Reflects Your Mind. Share Your Best Words. Gracias!