Ujian Psikometrik Pembantu Awam Gred H11 - Jom Affiliate 24/7

Latest

Thursday, 28 June 2018

Ujian Psikometrik Pembantu Awam Gred H11


Adakah anda calon Ujian Psikometrik sesi Jun & Julai 2018?

Jika YA sudahkah anda bersedia? Hmmm kalau ada masa boleh teruskan apa yang saya nak kongsi hari ini. Nasib anda baik sebab petang ini ada info terbaru yang saya baru tahu untuk kegunaan calon. 

Sebelum tu. Boleh baca dulu info dan lihat contoh soalan dalam post saya sebelum ni. Klik untuk baca. 

Saya tahu anda dan ramai calon di luar sana mencari apa yang kena buat dan sedia sebelum hadapi ujian online. Saya nak bagi 'hint' pada calon paling mudah yang anda kena buat adalah kena jawab dengan pantas semua 200 soalan dalam masa 60 minit. Ya,  calon tak perlu pun fikir banyak dan hanya perlu jawab dengan jujur. Mudah sangat sebenarnya. Tapi...

Sudahkah Anda Cukup Bersedia Untuk Jawatan Pembantu Awam? 

Penentuan calon positif atau negatif. 


Bagi calon yang belum tahu sebenarnya dalam seksyen ini di antara elemen yang bakal diukur dan dikenalpasti ialah kepimpinan, komunikasi,  toleransi,  kebolehan sosial,  kerjasama, kestabilan emosi, integriti, disiplin, kejujuran.

Secara dasarnya ujian psikometrik ini merupakan satu penilaian bagi mengesan personaliti,  minat dan kecenderungan calon yang bakal mereka pilih menjadi penjawat awam. Sama ada positif atau negatif.

Contoh 200 ++ soalan dalam rujukan edisi terkini. 


Jadi sekarang, hanya calon yang serius mahu lulus untuk jawatan Pembantu Awam Gred H11 tahun ini jom studi dan kaji sendiri rujukan yang hampir sempurna ini. Ketepikan calon lain yang tak sudi dapatkan rujukan yang bakal membantu.  In Syaa Allah boleh lulus!

Klik...

Saya Mahu Rujukan Ujian Psikometrik Edisi Terkini

Ps. Ingat ya ini ujian online. Pastikan talian internet stabil dan tak intermittent.

All da best,
Madam B😎

Disclaimer

Blog Jom Affiliate 24/7 tiada kaitan dengan pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Apa yang pihak Jom Affiliate 24/7 sediakan adalah bantuan persediaan calon untuk menduduki peperiksaan. Soalan yang disediakan bukan SOALAN BOCOR jauh sekali soalan sebenar peperiksaan. Ianya lebih kepada contoh soalan untuk memudahkan persediaan calon dilengkapi bersama nota-nota persediaan. 

No comments:

Post a Comment

Your Words Here Reflects Your Mind. Share Your Best Words. Gracias!